Miltä ikääntyminen tuntuu? Vuokraa AgeMan-ikäpuku!


AgeMan-ikäpuku on saksalaisen Meyer-Hentschel –instituutin noin 20 vuoden kehittämistyön tulos, joka auttaa kokemuksen kautta oppimaan ja ymmärtämään ikääntymisen fyysisiä vaikutuksia.

Puku koostuu erilaisista kerroksista, jotka vaikeuttavat fyysistä toimintakykyä. Esimerkiksi liikkumista vaikeuttavat nivelten liikeratojen rajoittimet sekä eri puolille kehoa kohdennetut lisäpainot, jotka tekevät liikkumisesta raskasta. Vaikutuksiin kuuluvat myös kuulon ja näön eri ongelmat, kuten keskivaikea kuulovamma, muuntunut värinäkö, rajoittunut näkökenttä, näkökentän epätarkkuus ja häikäistymisherkkyys. Lisäksi sorminivelien liikkuvuutta hankaloittavat hansikkaat, sekä niiden alle puettavat pellavahanskat rajoittavat tuntoaistimuksia ja näin ollen vaikeuttavat myös hienomotorisia tehtäviä.

agemanAgeMan-ikäpuku on vuokrattavissa mihin tahansa ikääntymiseen, ergonomiaan ja esteettömyyteen liittyviin tapahtumiin Varsinais-Suomen alueella. Puku vuokrataan aina asiantuntijan kanssa, joka huolehtii puvun käytännön kokeilun toteutuksesta.

Ikäännymme kaikki päivä päivältä. AgeMan-puku avartaa mielikuviamme ikääntymisestä ja auttaa ymmärtämään ikäihmisen arkipäivää. Puku on tärkeä esimerkiksi ympäristön ja palvelujen suunnittelussa. Kokeile sinäkin ikääntymistä AgeMan-puvun kanssa!

”Nyt tiedän, kuinka vaikeaa vanhalla ihmisellä voi olla suorittaa arkipäiväisiä askareita!”

  • Pukua kokeillut Kaarinan lukion oppilas

Vuokran hinta: 220€ + matkakulut

Tiedustelut ja varaukset: kirsi.karlsson@turkuamk.fi